4 september 2013

En dag i färgens tecken

 
Ibland när jag behöver fylla på mitt innersta
äter,dricker och klär jag mig
 i samma färger lyssnar på musik som
hör till just dagens färg tänder ljus i
samma färg omger mig av lite saker
i samma färg.Mediterar och är i färgen.
 
Andlighet för mig är att vara i harmoni.
 
Den här dagen är det den röda färgen  
som jag tar in,elementet Jord
jag andas och gör några
 qi-andningsövningar som hör jorden till.
 
 
jag har skriv några inlägg om att
våga stå upp för sig själv
 och sina principer och det är precis vad
som hör hemma i den röda färgens område

 
jag känner glädje o lust till allt
jag känner samhörighet med jorden,
omger mig gärna av träden i skogen
känner tacksamhet i det stora hela.
 
 
läser gärna Ewas härliga röda bok igen
den är så bra,känns som den passar
 perfekt till det röda.
 
En klimakteriekärrings betraktelser
 
Jag äter nyttigt sånt som just
 min kropp mår bra av,dagen till ära blir
det färska rödbetor i ugnen,känner hur
kroppen tackar mig för att jag bryr mig.
 
 
 med värme Kickan Lovelia
 

Fortfarande barfota i gräset

 
 
Tänker så bra när tårna får vara fria i gräset, när kroppen nöjt vilar mot den gamla trädstammen,njuter av höstluften som fyller mina lungor.Det är september och solen skiner jag gillar alla årstider men kanske hösten mest,det doftar så ljuvligt,färgerna är som vackrast,och jag fylls av lust,lust till allt och det har varit lika varje år så länge jag kan minnas.

tänker på sann vänskap sån där vänskap som håller hela livet sån där vänskap som värmer gott sån där vänskap som kan säga fina saker och lyfta en så man blir mallig över sig själv sån där vänskap som kan säga ifrån tala om att något är fel om det skulle behövas sån där vänskap som är helt naturlig och vill så mycket lika en sån där vänskap som förstår innan man hunnit säga det man tänkt
en sån där vänskap som visar alla sidor en sån där vänskap som alltid finns där oavsett vad som händer en sån där vänskap som alla skulle behöva jag är så tacksam att jag har sån vänskap.

tänker att om vi alla vore vänliga o snälla så skulle det inte finnas krig för ingen vill göra någon annan illa ingen skulle gå hungrig för alla skulle dela med sig ingen skulle sova på gatan för vi skulle dela med oss ingen skulle sälja droger för ingen vill göra någon så ont ingen skulle mobba någon för alla är snälla tänk om vi alla började i dag med att bara vara snälla mot alla vi möter vilken skillnad vi skulle göra.

tänker på vad det är roligt att höra andra berätta om vad som pågår i deras liv vad mycket olika saker vi alla pysslar med vad många människor som gör så mycket tänker vad det är kul att vi alla är så olika att det finns så många nyanser av oss tänker att vi har allt till låns vi har en hel värld till låns vi borde vara tacksamma varje dag att vi får vara en del av den vi borde vara mer rädda om den för  tänk vart ska vi annars bo.

tänker att jag ska sluta tänka bli ett med den höga höstluften en stund.....

3 september 2013

Tiden = Frihet=Samvetet

 
Tankar från kammaren....

Tiden och våran  frihet är något som ligger mig varmt om hjärtat,att så många i våra dagar inte har tid med något,med något menar jag det vi helst vill.Att kunna bestämma över sin tid är mångas högsta önskan att kunna styra över sina dagar att jobba med något annat,eller kanske börja läsa eller sälja allt och bara dra iväg någonstans dit näsan pekar.Tänk vad många som säger om jag bara hade tid,i morgon kanske jag hinner,jag ska försöka,tänk va roligt om jag kunde hänga på men jag har ju så mycket just nu och fram till jul..sen fram till semestern.... nästa år!!

Vad är det med oss människor som har så himla svårt för att leva det liv vi skulle vilja ha,att jobba för något vi tror på,som ger en något,som skänker glädje,men kanske inte ger så mycket i pengar till en
början.Vi behöver inte mera än att vi klarar oss. Jag tror såhär,vill vi  någonting väldigt gärna och är öppna för allt i vår väg så drar vi till oss människor som vi behöver,som vill ha i våra liv,som delar våran glädje och inte är aviga utan hjälper oss fram på våran väg mot friheten.

Att kunna glädjas med varandra önska varandra lycka till är första steget mot friheten,om vi kan göra det så kan vi räkna med att andra hjälper tillbaka,på så sätt är det lättare att kunna nå sina drömmar.
Vi träffar människor som känner någon,som känner någon o vipps så har vi kanske träffat precis den eller dom personer som kan hjälpa oss nå dit vi vill,att bara vänta på något annat och göra samma saker som vi alltid gjort är ingen bra idé om vi vill ha förändring.Om du inte redan gör det så börja i dag,börja glädjas åt andras framgångar det blir så mycket roligare då.

Vi behöver också träna oss på att säga ja lika väl som att säga nej,säga ja till det som låter lockande säga nej till det som ger oss en tyngdkänsla det gäller inom alla områden i livet, våga bejaka oss själva,det dåliga samvetet behöver vi inte längre det har gjort sitt och är färdigt för soptunnan kom i håg inte i komposten! dåligt samvete är inget vi vill ska slå rot för att sedan växa upp och börja blomma på nytt.Nä vi ska göra det vi vill utan dåligt samvete.

Om man tex känner någon som bara pratar om sitt,vill ha hjälp med allt,utnyttjar,säger att ingen bryr sig om,säger att ingen hälsar på fast man sitter tillsammans vid fika bordet,frågar hur det är men väntar inte på svar utan svarar själv.För mig så känns det som en riktig energitjuv sådana ska man passa sig för om man inte vill ha dåligt samvete,eller så ska man bestämt säga ifrån på en gång.Det mår självet så himla gott av.Nästa gång kanske vi ska säga nej till en fika.Vi ska istället omge oss med människor som ser Oss.

Våra barn som är vuxna i dag har fått lära sig att göra det dom själva vill från det att dom var små,inte så att dom blivit egoister för det,men dom har lärt sig att ta vara på livet,när våran dotter fick frågan som lite om vad hon skulle bli när hon blev stor svarade hon glatt "pensionär"...för det var så mycket hon ville göra och dom hade ju hur mycket tid som helst.och i dag är hon en fena på att göra det hon har lust med.
Våran son som älskar att fiska o jaga gör det så fort han hinner,alla årstider,det sätter en guldkant på livet,och ett skönt sätt att meditera utan att man ens tänker på det.
Dom har också lärt sig att pengar inte är allt,friheten är viktig och att dom behöver bara ha så dom klarar sig.Om man inte har en massa krav på vad man "måste" ha,blir man heller inte så rädd att prova nya saker i sitt liv.

tid.tid.tid.tid....

Att efter maten inte behöva duka av direkt utan att kunna slänga omkull sig på soffan o samtala en stund gillar hela våran familj och att ta några minuter av vila är så gott för oss alla.
Disken står ju faktiskt kvar så varför ha så bråttom?

Vi tycker också det är viktigt att respektera varandra,alla i vår närhet  vet att vi inte vill att någon säger ja till något som den inte har lust med visst ibland behöver vi ju hjälp,men då vill oftast folk hjälpa till för att det är kul,för att det skänker glädje åt båda hållen,vi kan också byta tjänster med varandra.Det är ofta roligare att göra saker tillsammans med andra,trädgård,städning,flytt eller vad som helst.

En sak till och det är när vi träffar någon som vi håller kär så slutar vi ofta med det vi tycker är roligt,så knasigt det kan bli.Det är ju då vi ska fortsätta vara den vi är,göra det vi vill,finns
intresset kan man ju göra saker tillsammans,annars ändå.Vi ska vara i förhållanden där vi mår bra och är oss själva annars börjar personligheten snart suddas ut.Vi ska vara i förhållanden där vi kan växa.Att dela något med en annan person är bland det bästa som finns.Vän,främling eller djur alla kan ta emot och skänka glädje och det bästa av allt är att den sprider sig "den smittar".
Så låt kärleken blomma och säg ja till livet samtidigt.

Vi har ju faktiskt lika många timmar på dygnet allihopa det är inte så svårt att få sin tid till att räcka till,prioritera är det som är grejen...välj dig

Just nu i mitt liv jag har en kär gammal moster som jag träffat i stort sett varje vecka sedan jag föddes och det är mitt val för jag älskar att vara med henne och få ta del av hennes vardag och alla hennes minnen,men jag har tänkt på en sak och det är att nu när hon är äldre och sjuk och får hon sällan besök hemma,men är hon på sjukhuset så kommer alla på en gång,när hon är hemma blir det långtråkigare,kanske några säger att dom inte har tid annars eller något annat eller jag skulle väl ha,skyller på massa annat helt enkelt....det är ju såhär att det handlar bara om hur vi prioriterar.
(Fast nu är det ju jätte kul att hon får mycket besök som piggar upp på sjukhuset,toppen)

Om vi säger att vi alla har en moster som vi besöker och hon blir glad då vill hon säkert inte höra om alla gånger vi skulle varit på besök eller hur mycket som kommit i vägen eller så.
Utan jag tror att hon är glad att få besök just då och vill höra om allt som händer i livet,det vi gör som vi tycker är viktigt och annat roligt o sorligt o allt,allt det vill hon höra om.
Så det jag vill säga är att...
Vi behöver våga stå upp för det vi själva prioriterar och inte ösa dåliga samveten på "kära mostrar" runt om i landet.


tid tid tid
kalaset tvätten hunden skorna föräldrarna hyran barnen julen semestern pengarna trädgården reparationer båten resan festen maten kläderna elen bilen.....

Tänk vad mycket som tar våran värdefulla tid i anspråk,vi måste tvätta,vi måste fira semester i hop med släkten,vi måste ha nyaste kläderna,klart vi måste bjuda alla på barnklaset,baka.
Allt detta händer när vi slutar att lyssna på oss själva vad vi själva vill om vi inte prioriterar,
om vi gör det så får vi massor med tid till att kanske just njuta av att bara leka med barnen eller känna glädje av att kunna tvätta i maskinen i stället för att behöva stå vi en kall bäck någonstans,eller varför inte åka på en semester utan släkten åka dit vi själva vill o njuta av varje sekund eller åka med släkten o njuta av det med,kanske be någon annan att baka till  kalaset som älskar att baka,det finns så mycket vi kan prioritera bort vi kan alla göra våra egna val om vi vill,för den som kämpar med någon sjukdom eller annat kan det ju kännas svårare men det är alltid rätt väg att följa sitt hjärtas röst vart i livet vi än befinner oss.


Tänk om vi skulle våga satsa på just det vi vill,det finns lika många människor som vägar att vandra,vi kan själva välja den väg som ger oss... tid = frihet  
Nu tänker jag gå ut i den helt otroligt vackra hösten o bara andas
/var rädda om varandra kram  Kickan Lovelia