11 januari 2013




Medan jag ligger på min köksoffa och vilar ögonen(som min käre gamle far skulle ha sagt;) förundras jag över all tid som alla lägger på att fundera på hur allt och alla ska vara eller inte vara...



Tänk vad enkelt det vore om vi bara fick vara som vi är rakt upp och ner,utan krusiduller och allt annat som kan tänkas ligga i vägen för alla härliga personligheter som så ofta stängs inne i allt för trånga fodral.Hmm onepiece till hela folket? Nä det skulle ingen gå med på,undrar varför det är så många som går med på att bli formade av andra människor till kopior,varför det är så många som inte vågar stå upp för sig själva.Om vi har egna åsikter och står upp för dom så blir vi gärna lite obekväma konstigt va! varför inte bara lyssna på människors olika värderingar varför måste alltid någon ha rätt och varför ska saker göras som dom alltid har gjort.Jag tycker det är underbart att möta olika människor där dom är just för stunden,vi behöver inte tycka eller tänka lika för att kunna mötas.
Det intressanta i olika människomöten är väl att få lära sig något nytt om någon eller något,att kunna ändra på sitt synsätt och märka att något  man inte gillat förut kanske är jätteskoj eller något man gillat tidigare kanske inte får plats i livshåven just nu för det finns det som är roligare eller så kanske vi behöver ändra på något för att nå våra egna mål.

Jag har naturligtvis fått med mig mycket hemifrån av allt,som så många andra men det betyder inte att man behöver bli en kopia av sina föräldrar eller någon annan,utan att man kan ta med sig dom bitarna man tycker är bra,dom som man verkligen vill ha,i sitt livspussel som man kan stå för,resten av pusselbitarna lämnar man helt enkelt kvar.
(Det är ju rätt svårt att få två olika pussel att passa i hop
 utan att ta fram sågen;)

Jag snappade åt mig några av dom bästa bitarna hemifrån...som
  • Du duger alltid som du är - pusselbit som har gjort att jag inte bryr mig om vad andra tycker
  • Hälsa på folk  du möter -  pusselbit som gjort att jag ofta får ett leende av någon varje dag året runt  
  • Du är så snäll o glad - pusselbit  som gjort att jag tyckt om mitt sätt att vara
  • Våga fråga du kan inte få mer än nej - pusselbit som gjort att jag har vågat fråga fritt om allt jag velat veta utan att skämmas
  • Du kan bli vad du vill- pusselbit som gjort att jag tidigt gjorde det som föll mig in det jag kände för
  • Man kan inte handla för pengar man inte har -pusselbit som gjort att jag varit bra på att hushålla med det jag har
  • Göra saker själv - pusselbit som gjort att jag alltid har velat tillverka saker,se möjlligheter  
  • Dans o musik är glädje - pusselbit som gjort att jag velat dansat var som helst när som helst hela livet
  • Du behöver inte måla dig, du är så fin som du är -pusselbit som gjort att jag tycker om mig själv
  • Hjälp till där du kan - pusselbit som gjort att jag är hjälpsam i vardagen
  • Låt andra vara som dom är,du är som du är- pusselbit som som gjort att jag respekterar andra människor och mig själv
Det finns naturligtvis många bitar att lägga fortfarande och jag känner mig nyfiken på vilka bitar som kommer att läggas framöver,jag har ändrat åsikter många gånger och kommer säkert så att göra igen eftersom jag lär mig nya saker hela livet, men mina grundvärderingar är fortfarande samma.

Förra året fick jag några nya bitar som jag provade flera ggr men jag lyckades inte få dom att passa in i mitt pussel och någon såg ville jag inte använda,i bland blir det bara så fel fast man tror att det ska bli så bra,då är det bara att elda upp bitarna acceptera och gå vidare.Tänk vad fantastiskt det är att släppa taget och invänta nya möjligheter.

Om jag önskar mina barn något så är det att dom alltid ska våga stå upp för sig själva, att uttrycka sig och sina åsikter att våga vara  precis som dom själva vill,utan att behöva fundera på vad andra människor möjligtvis kan tycka eller tänka,dom är ju helt underbara som dom är,sen är det ju så fantastiskt kul att få se på  när dom lägger sina egna livspussel.


"DU KOMMER VÄL I HÅG ATT... 
INGEN ÄR SÅ BRA PÅ ATT VARA DIG SOM DU"
/kram Kickan Lovelia